Nifra https://nifra.nl/ Staal constructies Mon, 10 Jun 2019 08:35:38 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Coating https://nifra.nl/coating/ https://nifra.nl/coating/#respond Fri, 07 Jun 2019 13:40:18 +0000 https://nifra.nl/?p=26640 The post Coating appeared first on Nifra.

]]>

Coating

Wat is coating?

Een coating, ook wel oppervlaktebehandeling, is een laag materiaal die door spuiten, sproeien, gieten of verven op een oppervlak is aangebracht. Het zorgt ervoor dat eigenschappen worden toegevoegd aan het materiaal. Hierdoor kan het materiaal bijvoorbeeld brandwerend, roestvrij of chemisch resistent worden gemaakt. Hierdoor wordt het materiaal dus sterker. Poedercoating is een van de bekendste manieren van coating. Bij deze manier wordt eerst het oppervlak goed schoongemaakt. Hierdoor is het oppervalk vrij van vet en vuil. Vervolgens wordt er een laagje poeder op het materiaal gespoten dat zich vervolgens hecht op het oppervlak en zo een versterkend effect geeft. Voordeel van poedercoating is dat het een hoogwaardige kwaliteit heeft en bovendien milieu vriendelijk is, omdat poeder geen schadelijke oplos- en verdunningsmiddel bevat.

Waar komt poedercoating vandaan?

Poedercoating bestaat al sinds halverwege de 20e eeuw. Een Duitse wetenschapper ontwikkelde de nieuwe manier van materiaal bewerking. Poedercoating stond destijds nog in de kinderschoenen en moest nog verder ontwikkeld worden tot de toepassingen die we nu kennen. De doorbraak zorgde ervoor dat er in de bouw veel meer mogelijk is en gebouwen een stuk brandveiliger zijn geworden.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Waarom wordt coating gebruikt?

Om materialen van betere kwaliteit te maken en langer mee te laten gaan, wordt coating ingezet. Maar ook voor veiligheid. Zoals eerder genoemd wordt coating onder andere gebruikt om materiaal brandwerend te maken. Als materiaal wordt gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld staalbouw, is het verplicht om staal zo te bewerken dat het risico op brand en het beperken van de schade van een brand zo klein mogelijk is. Dit noemen ze ook wel passieve brandweerbaarheid. Denk bij actieve brandweerbaarheid bijvoorbeeld aan een sprinklerinstallatie. 

In de staalbouw wordt coating ook veelvuldig gebruikt om het materiaal roestvrij te maken. Hierdoor gaat het staal vele malen langer mee. Staalbouw is daarom steeds populairder aan het worden. Niet alleen gaat het lang mee, het is ook een flexibelere manier van bouwen. U heeft niet meer te maken met draagmuren en kunt dus muren verplaatsen, aanpassen of aanbouwen zonder hier rekening mee te hoeven houden.

 

Hoe werkt poedercoating?

Allereerst wordt het te behandelen materiaal zo opgehangen dat het hele oppervlak bereikt kan worden. Ook wordt rekening gehouden met de efficiëntie. Zo worden er vaak meerdere materialen tegelijk opgehangen. Na het ophangen moet het materiaal voorbehandeld worden. Dit houdt in dat het materiaal helemaal schoon en vetvrij wordt gemaakt. Daarnaast kan er nog een chemische laag worden aangebracht die corrosiewering verhoogt. Dan moeten de producten worden gedroogd. Dit gebeurd in een oven. De temperatuur waarbij dit plaatsvindt varieert tussen de 110 en de 160 graden.

Na het drogen kan de poedercoating beginnen. Dit gebeurt in een speciale poedercabine. Deze cabine wordt gemaakt van kunststof en is zo gemaakt dat er zo min mogelijk hoekjes zijn waar het poeder kan ophopen. Dit maakt het makkelijker om de poeder die niet op het materiaal hecht kan worden hergebruikt. Het te behandelen materiaal zo opgehangen dat de coating overal gelijk verdeeld kan worden en het hele oppervlak bereikt kan worden. Dit is ook de reden dat poedercoating efficiënter en milieuvriendelijker is dan andere manieren van coating.

Na het aanbrengen van de coating wordt de cabine grondig schoongemaakt. Het is van groot belang dat dit goed gebeurd, anders heeft het invloed op de volgende behandeling.
Daarna wordt het materiaal weer verwarmd in een oven. Dit proces zorgt ervoor dat de coating zich hecht aan het materiaal. Dit wordt ook wel moffelen genoemd. Tijdens het moffelen neemt de coating een andere structuur aan die ervoor zorgt dat de lak vele malen sterker wordt. Dit wordt ook wel vernettingsreactie genoemd.
Na de behandeling vindt nog een kwaliteitscontrole plaats. Er wordt gecontroleerd of er geen vuil in de coating is gekomen en of de coating gelijkmatig is aangebracht.
Nu kan het materiaal gebruikt worden voor de bouw!

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Coating appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/coating/feed/ 0
Nieuwbouw versus renovatie. https://nifra.nl/nieuwbouw-versus-renovatie/ https://nifra.nl/nieuwbouw-versus-renovatie/#respond Mon, 06 May 2019 11:49:35 +0000 https://nifra.nl/?p=26591 The post Nieuwbouw versus renovatie. appeared first on Nifra.

]]>

Nieuwbouw versus renovatie

Wat zijn de voor- en nadelen van nieuwbouw en renovatie?

Wanneer is het verstandiger om te renoveren en wanneer is het beter om een nieuw pand te laten bouwen? Dat is een vraag die veel bedrijven zich stellen. Er zijn verschillende voor- en nadelen voor beide opties.

Wat u zich vooral moet afvragen is: wat wil ik bereiken?

Een groter pand, een efficiënter ingedeeld pand of een geheel nieuw pand met alles in dezelfde stijl en met moderne bouwtechnieken gemaakt?

Als u het pand wilt uitbreiden, betekent dit niet altijd dat u een volledig nieuw pand wilt hebben. U kunt ook een stuk laten aanbouwen en/of het pand efficiënter inrichten. Dit kan betekenen dat u het pand gaat renoveren en verbouwen.

Wilt u het pand renoveren?

Dit zijn de voordelen van renoveren:

Het is over het algemeen goedkoper om te renoveren, omdat u gebruik maakt van de bestaande constructie en fundering. U kunt ook zelf kiezen op welke schaal u de renovatie aanpakt en daarbij heeft u als bijkomend voordeel dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van de rest van het pand.

Ook is renovatie vaak beter voor het milieu om te renoveren door de besparing aan materialen die u nodig heeft. Vaak zijn er ook subsidie om uw pand duurzamer te maken.

Dit verschilt echter per gemeente.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Nadelen van renoveren:

Als u kiest voor renovatie, moet u er ook rekening mee houden dat een deel van de ruimte die u gebruikt mogelijk verloren gaat. Dit komt door bijvoorbeeld de dikte van het materiaal. Daarom is het aan te raden om tijdens een renovatie ook te kijken naar een verbouwing. Deel bijvoorbeeld uw pand zo efficiënt mogelijk in.

Vaak is renovatie tot bepaalde hoogte goedkoper dan nieuwbouw. Wilt u renoveren naar het originele ontwerp? Houdt er dan rekening mee dat er andere materialen worden gebruikt dan een aantal jaar geleden en dat er steeds nieuwe materialen worden toegepast.

Dit kan er in resulteren dat de materialen die u nodig heeft duurder zijn geworden en dat er een kleine afwijking kan zitten in het oude en nieuwe materiaal.

Wilt u aanbouwen?

Aanbouwen doet u omdat u meer ruimte wilt hebben. Voordat u deze overweging echter maakt kunt u kijken naar de optie om uw pand efficiënter in te richten.

Het voordeel van aanbouwen is een open deur intrappen: u krijgt meer ruimte en u kunt de aanbouw direct maken zoals u wenst. Duurzaam en kwaliteit.

Het nadeel van een aanbouw is dat er een verschil zichtbaar kan zijn aan het huidige pand en de aanbouw. Zoals u ook kunt lezen onder het kopje renoveren, worden er andere materialen gebruikt dan vroeger en kan het voorkomen dat de aanbouw er anders uitziet als het huidige pand.

Wilt u nieuwbouw?

Dit zijn de voordelen van nieuwbouw:

Als u een nieuw pand laat bouwen kunt u het meteen volledig goed doen. U kunt het hele gebouw dezelfde uitstraling geven, zorgen dat het gebouw duurzaam is en de indeling van het pand volledig naar eigen wens maken.

Daarnaast is de nieuwe manier van bouwen, met een staalconstructie beter voor de levensduur van uw pand en zijn de mogelijkheden oneindig. U heeft geen last meer van draagmuren en kunt naar believen verbouwen, aanbouwen en herindelen.

Nadelen van nieuwbouw:

Als u een nieuw pand laat bouwen zult u of een nieuw perceel moeten aanschaffen of het huidige pand slopen. Dit brengt extra kosten met zich mee en heeft ook grotere gevolgen voor het milieu. Daarnaast is de regelgeving strenger wat betreft nieuwbouw dan met renovatie.                     

Wilt u weten wat voor u de beste keuze is? Vraag een offerte aan en wij laten u de mogelijkheden zien!

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Nieuwbouw versus renovatie. appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/nieuwbouw-versus-renovatie/feed/ 0
Staalbouw steeds populairder bij Woningbouw https://nifra.nl/staalbouw-steeds-populairder-bij-woningbouw/ https://nifra.nl/staalbouw-steeds-populairder-bij-woningbouw/#respond Sat, 23 Mar 2019 12:01:58 +0000 https://nifra.nl/?p=26558 The post Staalbouw steeds populairder bij Woningbouw appeared first on Nifra.

]]>

Staalframebouw kent vele voordelen

Staalbouw steeds populairder bij Woningbouw

Staalbouw is al jaren een veelgebruikte methode voor het optrekken van bedrijfspanden of andere grote gebouwen. De voordelen hiervan zijn evident; er kan snel worden gewerkt en er wordt bespaard op kosten.

Staal werd echter ook vaak daarom geassocieerd met dit soort constructies. Staal wordt minder vaak geassocieerd bij de bouw van woningen. Deze gedachtegang is aan het veranderen. De voordelen van bouwen met staal komen door nieuwe technieken en betere beschikbare materialen, ook steeds meer naar voren in de woningbouw.

Zeker met de aandacht voor de circulaire economie en klimaatbewust bouwen, is staal een product dat een steeds prominentere positie krijgt in de woningbouw.

Staalframebouw in woningen

De bekende woning met bakstenen muren die op locatie worden opgemetseld waarna er een pannendak wordt gelegd, is niet meer de standaard keuze van veel mensen. Nieuwe materialen bieden nieuwe manieren van bouwen.

Bij staalframebouw wordt gebruik gemaakt van deze mogelijkheden. De stalen constructie is de basis voor de woning. In het stalen frame worden vervolgens de andere delen verwerkt. In het het stalen frame worden dus muren gezet en deuren geplaats. Op de constructie kunnen ook dakplaten of andere topdelen worden geplaatst.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Staalbouw vs traditionele Bouw

Bij de traditionele bouw wordt maanden tot zelfs een jaar uitgetrokken voor een huis. De reden hiervoor is dat al het werk op dezelfde locatie moet worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat verschillende processen, na elkaar moeten worden uitgevoerd. Er wordt niet begonnen met metselen voordat de fundering is gestort en uitgehard. Er worden geen dakplaten gelegd en er wordt zeker niet afgevoegd, voordat alle muren zijn opgemetseld.

Al deze processen vinden dus plaats na elkaar. Soms omdat ze op dezelfde plek plaatsvinden en soms omdat er pas verder kan worden gebouwd als een ander onderdeel al af is.

Bij staalbouw worden grote delen van het huis al gemaakt voordat deze op de bouwplaats worden geplaats. Dit betekend dat processen in een optimale omstandigheid zoals een productiehal kunnen worden uitgevoerd. Ook kunnen hierdoor verschillende onderdelen tegelijk worden vervaardigt. Dit geeft een aantal grote voordelen.

Een kortere oplevertijd door Staalframebouw

Bij staal is het mogelijk om tegelijk aan verschillende onderdelen van een huis te werken. Op het moment dat de fundering wordt gestort, kunnen de staalconstructies voor muren worden geassembleerd. Dat betekent een forse besparing in tijd omdat er niet hoeft te worden gewacht met bouwen totdat andere onderdelen zijn afgerond.

Minder afhankelijk van weer en omstandigheden

Een flinke bui sneeuw of een koude week, kan ervoor zorgen dat de traditionele bouw stilligt. Bij te lage temperaturen of te veel vocht kan er niet worden gewerkt. Ook te hoge temperaturen kunnen nadelig uitpakken voor de bouw. Dit levert allemaal geen problemen op bij staalframebouw. De constructies kunnen bij ieder weertype worden geplaatst en worden gemonteerd.

Extreme constructievrijheid bij Staalbouw

Doordat het stalen frame zorgt voor draagkracht en stevigheid terwijl er weinig ruimte in wordt genomen, is het mogelijk om heel eenvoudig te variëren in het ontwerp. Wanneer de woning anders moet worden ingedeeld, is er geen sprake van het plaatsen of verwijderen van gemetselde muren. Er kunnen eenvoudig wanden in het frame worden geplaatst of weer verwijderd. Vanwege de flexibiliteit en kracht van het stalen frame, zijn zogenoemde draagmuren geen obstakel bij staalbouw.

Minder verlies, minder belastend voor het klimaat

Wat nog een groot voordeel is, is de lagere belasting van het klimaat. Door het bouwen van woningen met een stalen frame, kan er efficiënter worden gewerkt. Zowel de constructietijd als de materialen kunnen efficiënter worden ingezet. Dit zorgt voor een besparing op materialen en energie.

Doordat een woning ook nog eens zeer goed te recyclen is wanneer deze wordt afgebroken, is staalbouw een uitmuntende manier om meer klimaatbewust te wonen.

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Staalbouw steeds populairder bij Woningbouw appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/staalbouw-steeds-populairder-bij-woningbouw/feed/ 0
Sneller bouwen https://nifra.nl/sneller-bouwen/ https://nifra.nl/sneller-bouwen/#respond Thu, 28 Feb 2019 08:30:47 +0000 https://nifra.nl/?p=26534 The post Sneller bouwen appeared first on Nifra.

]]>

Sneller Bouwen, Lagere Prijzen

Betere materiaalkeuze zorgt voor kortere Bouwtijd

De bouw is een sector die zeer gevoelig is voor de conjunctuur van de economie. Dat betekend heel eenvoudig gezegd, dat wanneer het goed gaat met de economie, het ook goed gaat met de bouwsector. Veel bedrijven willen uitbreiden, projectontwikkelaars durven nieuwe woningen te bouwen en huiseigenaren willen bijbouwen.

In mindere economische tijden lijdt de bouw dan ook meestal extra zwaar. Opeens stoppen alle sectoren met nieuwe projecten en worden renovaties op de langere termijn geschoven.

Dit zorgt ervoor dat wij als bouwsector een hoge piekbelasting hebben. In tijden van schaarste worden we daarom gedwongen na te denken over zo goedkoop mogelijk bouwen. In tijden van veel werk, is juist de tijd die projecten in beslag nemen erg belangrijk.

Een korter project betekent dan immers meer tijd voor het volgende project.

Staalbouw om sneller te kunnen bouwen

Om deze reden maken wij veelvuldig gebruik van staalbouw, hiermee kunnen zo snel mogelijk inspelen op de vraag van onze klant. Staal biedt namelijk een aantal bijzondere voordelen die de duur van een project sterk kunnen verminderen.

Door een staalskelet kunnen snel grote afstanden worden overbrugd en kan snel een raamwerk worden
Een tweede voordeel van de kortere bouwtijd is dat we minder afhankelijk zijn van het weer omdat we minder lang op de bouwplek zelf bezig zijn met de bouw.

Een groot deel wordt al in onze productiehallen gedaan zodat we op locatie bijzonder snel kunnen schakelen.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Sneller Bouwen door Prefabricatie

Staal is bij uitstek geschikt voor het vervaardigen op voorhand. Door een stalen skeletconstructie te gebruiken, kan dus de basis van een gebouw al geheel worden voorbereid.

Wij kunnen dit doen door al in onze productieruimte de balken op maat te vervaardigen. Hierdoor is er minimale bouwtijd op locatie. Op de locatie hoeft in dit geval enkel de assemblage van de stalen onderdelen te geschieden. Vervolgens kunnen verdere muren, vloeren, kozijnen etc. eenvoudig in de staalconstructie worden gemonteerd.

Dit heeft een direct gevolg voor de prijs van het project. Door onderdelen al op voorhand te vervaardigen kan dit efficiënter gebeuren

Ieder Project heeft mogelijkheden tot efficiënter Werken

Of het nu gebeurt door een betere keuze van materialen, slimmere afstemming of door prefabricage. Vaak is een goed gepland project, een project dat naar de meeste tevredenheid wordt uitgevoerd. Zeker met staalbouw is er veel mogelijk op het gebied van planning en logistiek. Door de juiste keuzen van materialen en onderdelen, kan het werk op de locatie worden beperkt.

Dit betekend dat u minder overlast heeft van de bouw en dat wij efficiënter kunnen werken.

 

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Sneller bouwen appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/sneller-bouwen/feed/ 0
Plasmasnijden vs Lasersnijden, Autogeensnijden https://nifra.nl/plasmasnijden-lasersnijden-autogeensnijden/ https://nifra.nl/plasmasnijden-lasersnijden-autogeensnijden/#respond Mon, 28 Jan 2019 11:05:05 +0000 https://nifra.nl/?p=26515 The post Plasmasnijden vs Lasersnijden, Autogeensnijden appeared first on Nifra.

]]>

Plasmasnijden: de beste keuze voor maatwerk

Staal snijden: Precisie en Snelheid

Staal is een prachtig materiaal om mee te werken. Om deze reden zijn wij dan ook altijd met staal in de weer. Zowel bij onze projecten zoals bijvoorbeeld bruggenbouw, het vervaardigen van trappen of een plaatdek van een parkeergarage; staal is een groot onderdeel van al onze constructies.

Naast onze grote projecten met grote stalen frames of liggers, zijn wij ook betrokken bij projecten met kleinere onderdelen. Voor een optimale productie van stalen onderdelen zijn wij voor deze projecten overgegaan tot het zelf vervaardigen van onderdelen uit plaatstaal.
Door onze staalsnijder zijn wij vanaf heden in staat met grote precisie en op korte termijn stalen producten zelf te maken.

Wij hebben gekozen voor een plasmasnijder omdat deze methode het beste aansluit op de behoefte van onze klanten.

Plasmasnijden, Lasersnijden of Autogeen snijden

Er zijn drie mogelijkheden om staal thermisch te snijden. Deze technieken zijn afgezonderd van koude technieken als knippen of zagen, waarbij door kracht en moment staal wordt gevormd.

 • Bij Lasersnijden wordt er zoals te verwachten is, gebruikt gemaakt van een geconcentreerde lichtstraal om hiermee het staal te verhitten en te snijden. De techniek heeft als voordeel dat deze erg flexibel is en met grote nauwkeurigheid toe te passen. Nadelig is dat de energie van de laser beperkt is en dat er dus minder dikke platen mee verwerkt worden.
 • Bij Plasmasnijden wordt het staal verhit en gesneden door een geïoniseerd gas dat van fase veranderd. Hierdoor wordt een extreem hoge temperatuur bereikt waardoor het stal smelt en wordt gesneden.
 • Autogeen snijden tot slot is de meest conventionele manier van snijden. Hierbij wordt door een vlam het materiaal verhit tot het verbrand. Deze methode is goedkoop toe te passen maar zorgt voor een matige afwerking.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Onze keuze voor de Plasmasnijder

Nifra staalconstructies is overgegaan tot het werken met een plasmasnijder.

Er zijn verschillende redenen waarom wij voor deze techniek hebben gekozen. De belangrijkste hiervan is de combinatie van het kunnen werken met vele metalen en het kunnen bewerken van dikkere platen metaal.

Onze plasmasnijder stelt ons in staat om in korte tijd de meest uiteenlopende vormen te vervaardigen. Denk hierbij aan verbindingsbalken met een bijzondere afmeting, ornamenten of uitsparingen in staalplaten.

Snijranden en Hoeken

De plasmasnijder heeft als voordeel dat de temperatuur extreem hoog wordt. Dit betekend dat het materiaal zeer nauwkeurig kan worden gesneden. Dit komt de snijranden ten goede. Met name staal en roestvrij staal komen uit het snijproces met een strakke snijrand.

Hierdoor is er na het snijden relatief weinig nabewerking nodig.

Enkel het ontbramen zal in ieder geval moeten gebeuren omdat bij iedere snijbewerking er in meer of mindere mate sprake is van braamvorming.

Vanzelfsprekend kunnen wij het product direct nabewerken zodat u een direct toepasbaar onderdeel ontvangt.

Ieder aanvraag is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte materiaal en de verwerking.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Plasmasnijden vs Lasersnijden, Autogeensnijden appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/plasmasnijden-lasersnijden-autogeensnijden/feed/ 0
De beste verbinding voor uw staalconstructie https://nifra.nl/beste-verbinding-staalconstructie/ https://nifra.nl/beste-verbinding-staalconstructie/#respond Fri, 21 Dec 2018 10:31:16 +0000 https://nifra.nl/?p=26500 The post De beste verbinding voor uw staalconstructie appeared first on Nifra.

]]>

De beste verbinding voor uw Staalconstructie

Maatwerk voor iedere verbinding

De beste verbinding is geen verbinding. Dat is het uitgangspunt bij Nifra Staalconstructies. Wanneer mogelijk, vervaardigen wij onze constructies op maat en uit 1 geheel.

Hierbij worden wij geholpen door onze eigen productie hal waarin wij onder ideale omstandigheden kunnen produceren.

Door onze productiefaciliteiten kunnen wij dus op maat werken en constructies in iedere mogelijke vorm afgeven. Ook dan echter, moet er soms worden gewerkt met meerdere delen.
Dit kan komen doordat delen anders te groot worden om te verplaatsen of om aan te brengen.

Ook is het mogelijk dat de locatie waarop de onderdelen benodigd zijn niet toelaten dat te grote onderdelen worden geplaatst doordat simpelweg de ruimte om te manoeuvreren ontbreekt.

Tot slot kan het ook te duur zijn om constructies uit één stuk te vervaardigen. Door te werken met onderdelen en die te verbinden, kan soms flink worden bespaart. Vanzelfsprekend kiezen wij dan voor deze oplossing.

Wat de reden ook is om met meerdere onderdelen te werken, de onderdelen moeten op de best mogelijke wijze worden verbonden. Bij de verbindingen zijn een aantal zaken van belang.

 • Speling: Moet de constructie wel of niet enige speelruimte om te bewegen hebben. Een brug waar de wind flink op staat, kan soms door een klein beetje mee te bewegen veel beter bestand zijn tegen de omstandigheden.
 • Onderhoud: Dit is een punt wat vaak over het hoofd wordt gezien. Maar toch is dit punt zeker van belang. Een lasnaad bijvoorbeeld is lastiger los te koppelen dan een boutverbinding. Wanneer een constructie na enkele jaren dus moet worden nagelopen kan het een voordeel zijn wanneer de verbindingen eenvoudig los te maken zijn.
 • Type belasting: Een sterk wisselende, dynamische belasting vraag een flexibele verbinding. Hierbij kan dus een boutconstructie de beste optie zijn. Een las is vaak stijver en minder goed bestand tegen wisselingen.
 • Type materiaal: De dikte en de kwaliteit van het materiaal stellen eisen aan de mogelijk verbinding. Dun materiaal bijvoorbeeld is slecht met een las te verbinden.
 • Snelheid van werken: Bij een bout moet eerst een gat worden geboord, voordat de onderdelen verbonden kunnen worden. Een las is daarom vaal sneller aan te brengen.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

De lasverbinding voor metalen

Lassen heeft een aantal zeer verschillende methodes om de las aan te brengen. Er zijn flinke verschillen tussen bijvoorbeeld puntlassen en booglassen. Die verschillen gaan te diep voor dit artikelen. We richten ons vooral op de meer generieke voordelen en nadelen van lassen.

Een lasverbinding is definitief. Doordat de metalen versmelten tijdens het lassen, ontstaat er een definitieve verbinding. Deze verbinding kan enkel worden verbroken door delen van het materiaal op te offeren. Wel is het mogelijk die materiaal in een later stadium weer toe te voegen.

Snelheid van aanbrengen is een groot voordeel van lasverbindingen. Doordat een las snel aan te leggen is, kan op een efficiënte en kosteneffectieve wijze een groot aantal onderdelen worden verbonden. Dit dus in korte tijd en tegen lage kosten.

Stijf en sterk. Een lasverbinding is zeer sterk en stijf. Dit zorgt voor een betrouwbare verbinding die weinig beweegt.

Boutverbindingen voor stalen constructies

Uit de bovenstaande punten wordt al duidelijk dat wij vaak werken met lasverbindingen of boutverbindingen. De boutverbinding heeft een aantal voordelen en gebruikstoepassingen.

De boutverbinding heeft als groot voordeel dat deze flexibel is. Hierdoor kan een verbinding met bout en moer dus beweging opvangen. Dynamische constructies met bewegende onderdelen hebben daarom vaak behoefte aan een boutverbinding. Denk hierbij aan een constructie die wind vangt en daardoor enige beweging moet kunnen verwerken.

Demonteerbaar. Een boutconstructie is eenvoudig weer los te koppelen. Dit maakt onderhoud en reparatie een stuk eenvoudiger. Door het gebruik van moeren en bouten zijn ook na jaren de onderdelen relatief eenvoudig los te maken.

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post De beste verbinding voor uw staalconstructie appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/beste-verbinding-staalconstructie/feed/ 0
Staalbouw in de winter https://nifra.nl/staalbouw-in-de-winter/ https://nifra.nl/staalbouw-in-de-winter/#respond Wed, 28 Nov 2018 12:43:02 +0000 https://nifra.nl/?p=26484 The post Staalbouw in de winter appeared first on Nifra.

]]>

Staalbouw in de Winter

Staalconstructies, ook in het winterweer

Het bouwen in de winter kent een aantal andere uitdagingen dan bouwen in de zomer.

Waar in de zomer zaken snel drogen en er weinig wind en kou is, is er in de winter vaak sprake van kou en vocht. Dat betekent dat de bouw zich moet aanpassen aan de omstandigheden.

Het bouwen in de winter kan daarom lastiger zijn dan bouwen in de zomer. Er is niet voor niets sprake van vorstverlet in de bouw. Wanneer het heel hard vriest, dan heeft het weinig nut om (buiten) aan het werk te zijn. Species drogen niet en materialen zijn hard en stijf.

Staalbouw daarentegen, is relatief goed bestand tegen deze omstandigheden. Het bouwen met staal kan dan ook grotendeels doorgaan in de winter. Natuurlijk kunnen we de beschutte constructies altijd plaatsen, maar ook buiten is er nog heel veel mogelijk.

Er zijn een aantal redenen waarom wij ook in de winter nog heel veel mogelijk kunnen maken met onze staalconstructies.

1. Wij werken grotendeels prefab

Dit betekent dat wij onze projecten en constructies al voorbereiden in onze productie- en montage hal. Door hier reeds constructies op maat te produceren en de verbindingen te maken, kan een groot deel van het werk in onze eigen ruimte worden gedaan.

We hebben hierbij de ideale omstandigheden. Door constructies al voor een groot deel voor te bereiden, minimaliseren wij de werkzaamheden op de bouwplek.

Door goed te plannen kunnen zou veel voorbereidende handelingen in een vroeg stadium worden gedaan waardoor het winterweer weinig in de weg zit.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

2. Staal is goed bestand tegen kou

Specie moet drogen en beton moet kunnen worden gestort. Deze processen kunnen last van de kou hebben.

Wij maken ook gebruik van bijvoorbeeld beton bij onze projecten, maar onze hoofdmoot is staalbouw. Dit staal is relatief goed bestand tegen kou en tegen winterse omstandigheden.

Natuurlijk wordt ook staal stijver en korten wanneer het afkoelt, maar het behoud wel zijn essentiële eigenschappen. Hierdoor is staal ook te plaatsen in koude omstandigheden zonder dat wij concessies hoeven te doen aan de kwaliteit.

3. Plannen is onze beste vriend

Voor wij een project starten, maken wij een duidelijke planning. In deze planning komt naar voren wanneer welke onderdelen gereed zijn en wanneer er wat gemonteerd dient te worden.

Hierdoor weten wij exact wanneer wij welke werkzaamheden moeten uitvoeren. Dit helpt ons rekening te houden met winterse omstandigheden.

Extreme omstandigheden zijn natuurlijk lastig te voorzien, maar op koude, wind neerslag kunnen we ons voorbereiden.

Veiligheid en kwaliteit staan voorop

Wij doen er alles aan om projecten binnen de planning af te ronden. Vanzelfsprekend zijn hierbij kwaliteit en veiligheid wel leidend. De veiligheid van de medewerkers en van de constructie staan altijd voorop.

Hierdoor bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsproduct.

Meedenken over uw Project

Plannen en communiceren zijn essentiële zaken bij een project. Om deze reden zijn wij graag vroegtijdig bij uw project betrokken. We kunnen dan gezamenlijk in kaart brengen hoe het project zal gaan verlopen.

Hierbij kunnen we wederzijds verwachtingen uitspreken. Dit zorgt voor helderheid en duidelijkheid naar alle partijen. Hierbij kunnen we ook al vroegtijdig rekening houden met bijvoorbeeld slecht winterweer.

U kunt ons altijd vrijblijvend bellen om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Staalbouw in de winter appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/staalbouw-in-de-winter/feed/ 0
Duurzaam bouwen met Staal https://nifra.nl/duurzaam-bouwen-staal/ https://nifra.nl/duurzaam-bouwen-staal/#respond Sun, 21 Oct 2018 08:22:40 +0000 https://nifra.nl/?p=26466 The post Duurzaam bouwen met Staal appeared first on Nifra.

]]>

Duurzaam Bouwen met Staal

Lagere belasting van het milieu door staalbouw

Het is de laatste jaren steeds meer een punt van aandacht, het realiseren van bouwprojecten met een minimale belasting voor het milieu. Welke term er ook wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld:

 • CO2 neutraal bouwen
 • Circulair bouwen
 • Maatschappelijk bewust bouwen
 • Milieubewust bouwen
 • Ecologisch bouwen
 • Duurzaam bouwen

Al deze termen wijzen op een bouwvorm die minder belastend is voor de onze planeet.

In dit artikel willen wij u meenemen in het bouwen met staal, vanwege de relatief geringe belasting voor het milieu. De productie en verwerking van staal bieden namelijk een aantal voordelen die voor een lagere belasting van het milieu zorgen.

De Productie van Staal is erg Efficiënt

Staal wordt vervaardigt onder gestandaardiseerde omstandigheden, in grote hoeveelheden. Doordat de processen zijn geoptimaliseerd gaat er hierbij nagenoeg geen materiaal verloren. Ook wordt er gebruikt gemaakt van de restwarmte en de worden de gassen die ontstaan opgevangen. Een groot deel van bijvoorbeeld nieuw balkstaal wordt ook vervaardigt van schroot. Wat weer zorgt voor een minimaal verbruik van grondstoffen.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Staal is extreem geschikt voor Hergebruik

Staal en ijzer worden niet verbruikt maar gebruikt.

Er zijn weinig materialen die zich zo goed lenen voor recycling als staal. Hierbij wordt er in de volgende ronde geen primitief product vervaardigt (zoals bakstenen die dan als puin onder wegen worden gebruikt). Nee, staal kan opnieuw in een hoogwaardige vorm worden toegepast.

Dit is bijvoorbeeld de reden dat bij sloopprojecten altijd de stalen balken en verbindingen tussen het overige puin worden uitgehaald. Omdat deze bij uitstek geschikt zijn voor recycling.

Staal gaat erg lang mee

Wanneer staal goed wordt toegepast heeft het een zeer lange levensduur.

Dat betekent dat constructies met staal lange tijd meegaan. Doordat staal ook de eigenschap heeft dat het eenvoudig aan te passen is, zijn de constructies ook erg flexibel.

Hierdoor is een stalen constructie ook goed mee te nemen in aanpassingen of aanbouwen zodat het oorspronkelijke materiaal niet hoeft te worden vervangen.

Staal kan worden Gebruikt in Kleine Hoeveelheden

Door de kracht en flexibiliteit van staal, kan er relatief weinig van het materiaal gebruikt worden. Wanneer staal wordt vergeleken met bijvoorbeeld steen of beton, dan is er van staal veel minder nodig.

Doordat er minder materiaal nodig is, is de belasting voor het milieu lager.

De relatieve sterkte en lage benodigde hoeveelheid is bijvoorbeeld ook de reden dat er in achtbanen staal wordt gebruikt. Hierdoor zijn de constructies enerzijds extremer maar anderzijds veel efficiënter om te bouwen.

Staal kan goed worden Geïsoleerd

Doordat de stalen constructie van panden relatief weinig ruimte in beslag neemt, is er ruimte over voor isolatie. Bij staalconstructies kan er dan ook zeer goed geïsoleerd worden. Deze isolatie is soms lastiger toe te passen wanneer er met andere materialen zoals betond wordt gewerkt.

De toepassing van staal in combinatie met goede isolatie zorgt dan ook voor een energiezuiniger project.

Duurzaam Staal bij Nifra Constructiewerken

Wij voegen zelf nog een volgende reden toe aan de duurzaamheid van bouwen met staal. Wij kunnen veel constructies prefab aanleveren. Dit betekend dat wij grote projectdelen al in onze assemblagehal kunnen produceren. Dit heeft een aantal extra voordelen:

 • Wij producen binnen onze eigen optimale omstandigheden. Hierdoor kunnen wij gebruik maken van al onze machines en expertise wat resulteert in een optimale verwerking met minimale energie en materiaalverlies
 • Minder transport. Doordat wij zoveel mogelijk delen al samenvoegen in onze werkplaats, zijn er minder vervoersbewegingen. Enkel de grotere onderdelen hoeven naar de bouwplaats te worden vervoerd.

Wij overleggen graag met u over uw project. Door gebruik te maken van onze expertise is het vaak mogelijk om uw project minder belastend voor het milieu te laten zijn. Om deze reden denken wij al graag met u mee in vroeg stadium.

Hoe eerder wij bij uw project betrokken zijn, hoe meer gebruik u kunt maken van onze expertise.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Duurzaam bouwen met Staal appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/duurzaam-bouwen-staal/feed/ 0
Wat zijn de Europese Staalnormen? https://nifra.nl/wat-zijn-de-europese-staalnormen/ https://nifra.nl/wat-zijn-de-europese-staalnormen/#respond Fri, 28 Sep 2018 11:16:47 +0000 https://nifra.nl/?p=26452 The post Wat zijn de Europese Staalnormen? appeared first on Nifra.

]]>

De Europese Staal Normen: EN 10025

Staalnormen, een garantie voor kwaliteit

Bij Nifra Staalconstructies werken wij vanzelfsprekend graag met metaal. Meer specifiek gebruiken wij vooral staal in onze projecten.

Het is voor ons daarom vanzelfsprekend om met technische termen, productnamen en certificaten te werken.

Graag willen we ook u wegwijs maken in deze termen zodat u een betere keuze kunt maken bij uw volgende staalconstructie.

Normen en Certificaten: EN 10025 certificaat

EN 10025 staat voor Europese Norm 10025. Dit betreft een Europese standaard voor die specifieke kwaliteiten beschrijven voor productie staal en gerold staal.

Deze norm stelt dus eisen aan de kwaliteit van het materiaal.

Het ontstaan van EN 10025

Voor deze Europese Norm, bepaalden landen op hun eigen houtje allerlei verschillende kwaliteitsnormen. Het gevolg hiervan was een grote verscheidenheid aan normen die soms op heel kleine onderdelen afweken.

Dit zorgde voor verwarring en soms extra kosten doordat staal op meerdere manieren moest worden getest of zelfs voor verschillende landen op andere wijze geproduceerd.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Het gebruikt van EN 10025

De norm wordt wordt gebruikt voor gewalst staal en voor constructiestaal. De meer precieze eigenschappen van het staal worden aangeduid door extra letters.
De norm is allereerst opgebouwd uit een basissymbool dat het soort staal aangeeft. Hierna volgt een kwaliteitsaanduiding.

 • S Constructiestaal
 • Staal voor drukvaten
 • Staal voor transportleidingen
 • E  Constructiestaal, zonder specifieke eisen aan de rek- en lasbaarheid.
 • G  Gietstaal
 • Betonstaal
 • Platte producten voor koudvervorming (gevolgd door C, D of X)
 • Koudgewalste platte producten met een hoge rekgrens bestemd voor kouddieptrekken.

Naast het soort staal geven  coderingen extra eigenschappen van het staal aan. De meest gebruikte staan hieronder in een tabel.

Letter Minimale Kerfslagenergie* Beproevingstemperatuur
JR 27 20
J0 27 0
J2 27 -20
K2 40 -20

* Dit is de energie die nodig is om het staal in een standaardsituatie te laten breken

Naast deze letters, wordt er soms nog de volgende codering toegevoegd.

De letter C. Deze letter geeft de mogelijkheid tot verdere bewerking zoals koudflenzen aan

De letters AR. Dit heeft als betekenis dat de producten expliciet zonder speciale wals- en/of warmtebehandeling toestand geleverd moeten worden

De letter N. Deze letter staat voor producten die expliciet normaliserend gewalst of normaal gegloeid geleverd moeten worden.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Wat zijn de Europese Staalnormen? appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/wat-zijn-de-europese-staalnormen/feed/ 0
Staalbouw, ook voor particulieren https://nifra.nl/staalbouw-ook-voor-particulieren/ https://nifra.nl/staalbouw-ook-voor-particulieren/#respond Fri, 31 Aug 2018 10:19:29 +0000 https://nifra.nl/?p=26428 The post Staalbouw, ook voor particulieren appeared first on Nifra.

]]>

Staalbouw, ook voor Particulieren

Bij staalbouw kunnen particulieren soms het idee hebben dat dit voornamelijk gaat om grote constructies voor bedrijven. Staal klinkt nu eenmaal stevig en zwaar.

Met Nifra Constructiewerken, leveren wij inderdaad veel grote constructies aan grote partijen; zoals het skelet voor loodsen of brugdelen.

Dit zijn echter niet de enige staalconstructies die wij leveren. Wij leveren ook met regelmaat constructies voor particulieren. Deze constructies kunnen sterk verschillen in grootte en in complexiteit. In essentie is basis hetzelfde, een constructie die door onze specialisten zo wordt ontworpen dat deze exact levert wat u nodig heeft.

Hieronder geven wij u een overzicht van de projecten waar wij particulieren onder andere mee bij kunnen staan.

Vanzelfsprekend is dit overzicht niet volledig. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om ons mee te laten denken bij uw project.

Een serre met stalen constructie

Een serre van staal heeft een unieke uitstraling. Door het gebruik van metaal kunnen de dragende delen erg smal worden gehouden. Dit zorgt voor een groot gedeelte aan glazen oppervlak.

Serres kunnen variëren van een korte terrasoverkapping tot een volledige woonserre. Indien u behoefte heeft aan een groot oppervlak is een volledige uitbouw van glas en staal ook mogelijk. Hierbij realiseren wij een ruimte met volop lichtinval waardoor u al vroeg van het zonnetje kunt genieten.

De metalen serre kan aan een woning worden geplaatst maar ook als losstaand object. In dat laatste geval kan de stalen constructie bijvoorbeeld in een moestuin worden geplaatst.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

“Een serre van metaal en glas biedt volop lichtinval en kan in iedere denkbare vorm geleverd worden”

Nifra Constructiewerken

Een stalen H-profiel, stalen H-balk of stalen ligger voor in de aanbouw

Wanneer u een muur verwijdert die een deel van uw woning draagt, dan moet deze kracht worden opgevangen. Indien de muur niet wordt teruggeplaatst bijvoorbeeld omdat u een aanbouw wilt bouwen of omdat u twee ruimtes wilt samenvoegen, dan wordt er vaak een stalen balk gebruikt als overspanning.

Deze balk of profiel wordt in de muur gemetseld of vastgezet en overspant de ruimte waar eerst de muur stond. Bij Nifra hebben wij ruime ervaring met deze stalen liggers.

Door onze kennis van staal kunnen wij u exact het profiel leveren dat enerzijds voldoende sterkte heeft en anderzijds zo efficiënt mogelijk van het metaal gebruik maakt. Hierdoor heeft u optimale functionaliteit voor een scherpe prijs.

Vanzelfsprekend kunnen wij ook het plaatsen van de H-balk voor u uitvoeren.

Trappen voor binnenhuis en buitenshuis

Wij zijn bekend met het ontwerp en leveren van vele verschillende stalen trappen. Hierbij variëren wij van binnenshuis design trappen tot stalen wenteltrappen aan de buitenkant van de woning.

Omdat wij zelf het metaal vormen en verwerken, zijn wij extreem flexibel in onze ontwerpen. Hierdoor kan een trap meer functioneel zijn of meer een designitem. Vanzelfsprekend is de combinatie van beide ook mogelijk.

Naast de trap zelf, kunnen wij de trap ook afwerken met balustrades of bijvoorbeeld traphekken.

Vanzelfsprekend is dit niet alles waarbij wij u kunnen helpen. U kunt als bedrijf of als particulier altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee zodat we samen tot de beste oplossing komen.

U kunt ons vrijblijvend bellen of mailen om eens mee te denken over uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl

The post Staalbouw, ook voor particulieren appeared first on Nifra.

]]>
https://nifra.nl/staalbouw-ook-voor-particulieren/feed/ 0