Nieuwbouw versus renovatie

Wat zijn de voor- en nadelen van nieuwbouw en renovatie?

Wanneer is het verstandiger om te renoveren en wanneer is het beter om een nieuw pand te laten bouwen? Dat is een vraag die veel bedrijven zich stellen. Er zijn verschillende voor- en nadelen voor beide opties.

Wat u zich vooral moet afvragen is: wat wil ik bereiken?

Een groter pand, een efficiënter ingedeeld pand of een geheel nieuw pand met alles in dezelfde stijl en met moderne bouwtechnieken gemaakt?

Als u het pand wilt uitbreiden, betekent dit niet altijd dat u een volledig nieuw pand wilt hebben. U kunt ook een stuk laten aanbouwen en/of het pand efficiënter inrichten. Dit kan betekenen dat u het pand gaat renoveren en verbouwen.

Wilt u het pand renoveren?

Dit zijn de voordelen van renoveren:

Het is over het algemeen goedkoper om te renoveren, omdat u gebruik maakt van de bestaande constructie en fundering. U kunt ook zelf kiezen op welke schaal u de renovatie aanpakt en daarbij heeft u als bijkomend voordeel dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van de rest van het pand.

Ook is renovatie vaak beter voor het milieu om te renoveren door de besparing aan materialen die u nodig heeft. Vaak zijn er ook subsidie om uw pand duurzamer te maken.

Dit verschilt echter per gemeente.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
[email protected]

Nadelen van renoveren:

Als u kiest voor renovatie, moet u er ook rekening mee houden dat een deel van de ruimte die u gebruikt mogelijk verloren gaat. Dit komt door bijvoorbeeld de dikte van het materiaal. Daarom is het aan te raden om tijdens een renovatie ook te kijken naar een verbouwing. Deel bijvoorbeeld uw pand zo efficiënt mogelijk in.

Vaak is renovatie tot bepaalde hoogte goedkoper dan nieuwbouw. Wilt u renoveren naar het originele ontwerp? Houdt er dan rekening mee dat er andere materialen worden gebruikt dan een aantal jaar geleden en dat er steeds nieuwe materialen worden toegepast.

Dit kan er in resulteren dat de materialen die u nodig heeft duurder zijn geworden en dat er een kleine afwijking kan zitten in het oude en nieuwe materiaal.

Wilt u aanbouwen?

Aanbouwen doet u omdat u meer ruimte wilt hebben. Voordat u deze overweging echter maakt kunt u kijken naar de optie om uw pand efficiënter in te richten.

Het voordeel van aanbouwen is een open deur intrappen: u krijgt meer ruimte en u kunt de aanbouw direct maken zoals u wenst. Duurzaam en kwaliteit.

Het nadeel van een aanbouw is dat er een verschil zichtbaar kan zijn aan het huidige pand en de aanbouw. Zoals u ook kunt lezen onder het kopje renoveren, worden er andere materialen gebruikt dan vroeger en kan het voorkomen dat de aanbouw er anders uitziet als het huidige pand.

Wilt u nieuwbouw?

Dit zijn de voordelen van nieuwbouw:

Als u een nieuw pand laat bouwen kunt u het meteen volledig goed doen. U kunt het hele gebouw dezelfde uitstraling geven, zorgen dat het gebouw duurzaam is en de indeling van het pand volledig naar eigen wens maken.

Daarnaast is de nieuwe manier van bouwen, met een staalconstructie beter voor de levensduur van uw pand en zijn de mogelijkheden oneindig. U heeft geen last meer van draagmuren en kunt naar believen verbouwen, aanbouwen en herindelen.

Nadelen van nieuwbouw:

Als u een nieuw pand laat bouwen zult u of een nieuw perceel moeten aanschaffen of het huidige pand slopen. Dit brengt extra kosten met zich mee en heeft ook grotere gevolgen voor het milieu. Daarnaast is de regelgeving strenger wat betreft nieuwbouw dan met renovatie.                     

Wilt u weten wat voor u de beste keuze is? Vraag een offerte aan en wij laten u de mogelijkheden zien!

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: [email protected]