Staalskeletbouw steeds populairder

Het bouwen middels staalskeletbouw wint sterk aan populariteit. In de utiliteitsbouw gebruikt met intens het staalskelet als ruggengraat, dit is zelfs nog sterker het geval bij bedrijfshallen en kantoorpanden. De staalskeletbouw wint echter ook snel op de woningmarkt aan terrein. Nifra biedt reeds jaren staalskeletbouw aan in de woningbouw.

Waarom gebruik maken van staalskeletbouw?

  • Korte doorlooptijd door prefab constructie

Doordat het skelet van tevoren ontworpen en vervaardigt kan worden bespaart de bouwer veel tijd. Het stalen skelet kan op locatie worden geleverd en daar in korte tijd gemonteerd worden

  • Kostenefficiënte bouwmethode

Door efficiënt om te gaan met tijd en ruimte kan staalskeletbouw vaak voordeliger uitvallen.

  • Flexibele constructie

Doordat het stalen skelet alle last draagt kan zeer flexibel met muren en wanden worden omgegaan. Dit betekent dat het gebouw eenvoudig kan worden aangepast. Ook is de stalen constructie vaak her te gebruiken in nieuwe projecten of aanpassingen.

  • Goede prestaties

Staalskeletbouw is krachtig en flexibel. Hierdoor is de constructie bestand tegen allerlei druk maar toch relatief lichtgewicht.

Staalskeletbouw wordt dus steeds vaker verkozen boven bijvoorbeeld betongietbouw of stapel/metseltechnieken. Onderscheidend aan de staalskeletbouw is gebruik van lijnen in plaats van vlakken. Muren en wanden hebben hierdoor geen dragende functie en kunnen veel flexibeler gebruikt worden.

 

Nifra heeft al 20 jaar ervaring in staalskeletbouw. Zowel voor bruggen, als bedrijfspanden als woningen. Nagenoeg iedere constructie kan door ons van het juiste staalwerk worden voorzien. Met staalskeletbouw als methode voor de toekomst is Nifra uw partner voor de meest uiteenlopende projecten. U kunt in iedere fase van uw project contact met ons opnemen.

 

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl