Plasmasnijden: de beste keuze voor maatwerk

Staal snijden: Precisie en Snelheid

Staal is een prachtig materiaal om mee te werken. Om deze reden zijn wij dan ook altijd met staal in de weer. Zowel bij onze projecten zoals bijvoorbeeld bruggenbouw, het vervaardigen van trappen of een plaatdek van een parkeergarage; staal is een groot onderdeel van al onze constructies.

Naast onze grote projecten met grote stalen frames of liggers, zijn wij ook betrokken bij projecten met kleinere onderdelen. Voor een optimale productie van stalen onderdelen zijn wij voor deze projecten overgegaan tot het zelf vervaardigen van onderdelen uit plaatstaal.
Door onze staalsnijder zijn wij vanaf heden in staat met grote precisie en op korte termijn stalen producten zelf te maken.

Wij hebben gekozen voor een plasmasnijder omdat deze methode het beste aansluit op de behoefte van onze klanten.

Plasmasnijden, Lasersnijden of Autogeen snijden

Er zijn drie mogelijkheden om staal thermisch te snijden. Deze technieken zijn afgezonderd van koude technieken als knippen of zagen, waarbij door kracht en moment staal wordt gevormd.

  • Bij Lasersnijden wordt er zoals te verwachten is, gebruikt gemaakt van een geconcentreerde lichtstraal om hiermee het staal te verhitten en te snijden. De techniek heeft als voordeel dat deze erg flexibel is en met grote nauwkeurigheid toe te passen. Nadelig is dat de energie van de laser beperkt is en dat er dus minder dikke platen mee verwerkt worden.
  • Bij Plasmasnijden wordt het staal verhit en gesneden door een ge├»oniseerd gas dat van fase veranderd. Hierdoor wordt een extreem hoge temperatuur bereikt waardoor het stal smelt en wordt gesneden.
  • Autogeen snijden tot slot is de meest conventionele manier van snijden. Hierbij wordt door een vlam het materiaal verhit tot het verbrand. Deze methode is goedkoop toe te passen maar zorgt voor een matige afwerking.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
[email protected]

Onze keuze voor de Plasmasnijder

Nifra staalconstructies is overgegaan tot het werken met een plasmasnijder.

Er zijn verschillende redenen waarom wij voor deze techniek hebben gekozen. De belangrijkste hiervan is de combinatie van het kunnen werken met vele metalen en het kunnen bewerken van dikkere platen metaal.

Onze plasmasnijder stelt ons in staat om in korte tijd de meest uiteenlopende vormen te vervaardigen. Denk hierbij aan verbindingsbalken met een bijzondere afmeting, ornamenten of uitsparingen in staalplaten.

Snijranden en Hoeken

De plasmasnijder heeft als voordeel dat de temperatuur extreem hoog wordt. Dit betekend dat het materiaal zeer nauwkeurig kan worden gesneden. Dit komt de snijranden ten goede. Met name staal en roestvrij staal komen uit het snijproces met een strakke snijrand.

Hierdoor is er na het snijden relatief weinig nabewerking nodig.

Enkel het ontbramen zal in ieder geval moeten gebeuren omdat bij iedere snijbewerking er in meer of mindere mate sprake is van braamvorming.

Vanzelfsprekend kunnen wij het product direct nabewerken zodat u een direct toepasbaar onderdeel ontvangt.

Ieder aanvraag is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte materiaal en de verwerking.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: [email protected]