Staalbouw in de Winter

Staalconstructies, ook in het winterweer

Het bouwen in de winter kent een aantal andere uitdagingen dan bouwen in de zomer.

Waar in de zomer zaken snel drogen en er weinig wind en kou is, is er in de winter vaak sprake van kou en vocht. Dat betekent dat de bouw zich moet aanpassen aan de omstandigheden.

Het bouwen in de winter kan daarom lastiger zijn dan bouwen in de zomer. Er is niet voor niets sprake van vorstverlet in de bouw. Wanneer het heel hard vriest, dan heeft het weinig nut om (buiten) aan het werk te zijn. Species drogen niet en materialen zijn hard en stijf.

Staalbouw daarentegen, is relatief goed bestand tegen deze omstandigheden. Het bouwen met staal kan dan ook grotendeels doorgaan in de winter. Natuurlijk kunnen we de beschutte constructies altijd plaatsen, maar ook buiten is er nog heel veel mogelijk.

Er zijn een aantal redenen waarom wij ook in de winter nog heel veel mogelijk kunnen maken met onze staalconstructies.

1. Wij werken grotendeels prefab

Dit betekent dat wij onze projecten en constructies al voorbereiden in onze productie- en montage hal. Door hier reeds constructies op maat te produceren en de verbindingen te maken, kan een groot deel van het werk in onze eigen ruimte worden gedaan.

We hebben hierbij de ideale omstandigheden. Door constructies al voor een groot deel voor te bereiden, minimaliseren wij de werkzaamheden op de bouwplek.

Door goed te plannen kunnen zou veel voorbereidende handelingen in een vroeg stadium worden gedaan waardoor het winterweer weinig in de weg zit.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

2. Staal is goed bestand tegen kou

Specie moet drogen en beton moet kunnen worden gestort. Deze processen kunnen last van de kou hebben.

Wij maken ook gebruik van bijvoorbeeld beton bij onze projecten, maar onze hoofdmoot is staalbouw. Dit staal is relatief goed bestand tegen kou en tegen winterse omstandigheden.

Natuurlijk wordt ook staal stijver en korten wanneer het afkoelt, maar het behoud wel zijn essentiƫle eigenschappen. Hierdoor is staal ook te plaatsen in koude omstandigheden zonder dat wij concessies hoeven te doen aan de kwaliteit.

3. Plannen is onze beste vriend

Voor wij een project starten, maken wij een duidelijke planning. In deze planning komt naar voren wanneer welke onderdelen gereed zijn en wanneer er wat gemonteerd dient te worden.

Hierdoor weten wij exact wanneer wij welke werkzaamheden moeten uitvoeren. Dit helpt ons rekening te houden met winterse omstandigheden.

Extreme omstandigheden zijn natuurlijk lastig te voorzien, maar op koude, wind neerslag kunnen we ons voorbereiden.

Veiligheid en kwaliteit staan voorop

Wij doen er alles aan om projecten binnen de planning af te ronden. Vanzelfsprekend zijn hierbij kwaliteit en veiligheid wel leidend. De veiligheid van de medewerkers en van de constructie staan altijd voorop.

Hierdoor bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsproduct.

Meedenken over uw Project

Plannen en communiceren zijn essentiƫle zaken bij een project. Om deze reden zijn wij graag vroegtijdig bij uw project betrokken. We kunnen dan gezamenlijk in kaart brengen hoe het project zal gaan verlopen.

Hierbij kunnen we wederzijds verwachtingen uitspreken. Dit zorgt voor helderheid en duidelijkheid naar alle partijen. Hierbij kunnen we ook al vroegtijdig rekening houden met bijvoorbeeld slecht winterweer.

U kunt ons altijd vrijblijvend bellen om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl