Staalframebouw kent vele voordelen

Staalbouw steeds populairder bij Woningbouw

Staalbouw is al jaren een veelgebruikte methode voor het optrekken van bedrijfspanden of andere grote gebouwen. De voordelen hiervan zijn evident; er kan snel worden gewerkt en er wordt bespaard op kosten.

Staal werd echter ook vaak daarom geassocieerd met dit soort constructies. Staal wordt minder vaak geassocieerd bij de bouw van woningen. Deze gedachtegang is aan het veranderen. De voordelen van bouwen met staal komen door nieuwe technieken en betere beschikbare materialen, ook steeds meer naar voren in de woningbouw.

Zeker met de aandacht voor de circulaire economie en klimaatbewust bouwen, is staal een product dat een steeds prominentere positie krijgt in de woningbouw.

Staalframebouw in woningen

De bekende woning met bakstenen muren die op locatie worden opgemetseld waarna er een pannendak wordt gelegd, is niet meer de standaard keuze van veel mensen. Nieuwe materialen bieden nieuwe manieren van bouwen.

Bij staalframebouw wordt gebruik gemaakt van deze mogelijkheden. De stalen constructie is de basis voor de woning. In het stalen frame worden vervolgens de andere delen verwerkt. In het het stalen frame worden dus muren gezet en deuren geplaats. Op de constructie kunnen ook dakplaten of andere topdelen worden geplaatst.

Voor meer informatie over een lopend project kunt u bellen met Uitvoering.

Voor informatie over een nieuw project of de diensten van Nifra kunt u contact opnemen met Calculatie

Nifra staal constructies
Poel 19
1713 GL Obdam
info@nifra.nl

Staalbouw vs traditionele Bouw

Bij de traditionele bouw wordt maanden tot zelfs een jaar uitgetrokken voor een huis. De reden hiervoor is dat al het werk op dezelfde locatie moet worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat verschillende processen, na elkaar moeten worden uitgevoerd. Er wordt niet begonnen met metselen voordat de fundering is gestort en uitgehard. Er worden geen dakplaten gelegd en er wordt zeker niet afgevoegd, voordat alle muren zijn opgemetseld.

Al deze processen vinden dus plaats na elkaar. Soms omdat ze op dezelfde plek plaatsvinden en soms omdat er pas verder kan worden gebouwd als een ander onderdeel al af is.

Bij staalbouw worden grote delen van het huis al gemaakt voordat deze op de bouwplaats worden geplaats. Dit betekend dat processen in een optimale omstandigheid zoals een productiehal kunnen worden uitgevoerd. Ook kunnen hierdoor verschillende onderdelen tegelijk worden vervaardigt. Dit geeft een aantal grote voordelen.

Een kortere oplevertijd door Staalframebouw

Bij staal is het mogelijk om tegelijk aan verschillende onderdelen van een huis te werken. Op het moment dat de fundering wordt gestort, kunnen de staalconstructies voor muren worden geassembleerd. Dat betekent een forse besparing in tijd omdat er niet hoeft te worden gewacht met bouwen totdat andere onderdelen zijn afgerond.

Minder afhankelijk van weer en omstandigheden

Een flinke bui sneeuw of een koude week, kan ervoor zorgen dat de traditionele bouw stilligt. Bij te lage temperaturen of te veel vocht kan er niet worden gewerkt. Ook te hoge temperaturen kunnen nadelig uitpakken voor de bouw. Dit levert allemaal geen problemen op bij staalframebouw. De constructies kunnen bij ieder weertype worden geplaatst en worden gemonteerd.

Extreme constructievrijheid bij Staalbouw

Doordat het stalen frame zorgt voor draagkracht en stevigheid terwijl er weinig ruimte in wordt genomen, is het mogelijk om heel eenvoudig te variëren in het ontwerp. Wanneer de woning anders moet worden ingedeeld, is er geen sprake van het plaatsen of verwijderen van gemetselde muren. Er kunnen eenvoudig wanden in het frame worden geplaatst of weer verwijderd. Vanwege de flexibiliteit en kracht van het stalen frame, zijn zogenoemde draagmuren geen obstakel bij staalbouw.

Minder verlies, minder belastend voor het klimaat

Wat nog een groot voordeel is, is de lagere belasting van het klimaat. Door het bouwen van woningen met een stalen frame, kan er efficiënter worden gewerkt. Zowel de constructietijd als de materialen kunnen efficiënter worden ingezet. Dit zorgt voor een besparing op materialen en energie.

Doordat een woning ook nog eens zeer goed te recyclen is wanneer deze wordt afgebroken, is staalbouw een uitmuntende manier om meer klimaatbewust te wonen.

Ieder project is maatwerk

Ieder project vraagt om zijn eigen aanpak. Niet alleen de constructie maar ook de omstandigheden, het gebruik en de doelstellingen hebben invloed op het door ons gebruikte type verbinding.

Door vroegtijdig met ons te overleggen, bent u verzekerd van de juiste aanpak.

Door tijdens iedere fase van het project na te denken over alle eisen en wensen, zorgen wij voor een optimale realisatie van uw project.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Poel 19

1713 GL Obdam

Mobiel: 06 55 80 20 36

Email: info@nifra.nl